woensdag 24 december 2008

Weekendje weg: Zutphen en Dickens Festijn

Afgelopen weekend (19 tot 21 december) zijn we met de kids een weekendje weg geweest. We wilden naar Deventer voor het Dickens Festijn, maar daar was geen betaalbaar hotel meer te vinden waar je ook nog eens met zijn 4-en op 1 kamer kon. Uiteindelijk besloten we uit te wijken naar Zutphen, dat op zo'n kwartiertje van Deventer af ligt. We verbleven uiteindelijk in het berkhotel, waar we met zijn 4-en de behoorlijk grote kamer deelden! Zaterdagochtend zijn we lekker wezen winkelen in Zutphen en 's middags bezochten we Ballorig. Sem en Amber vonden het helemaal te gek! Ze hebben zeker 3 uur lang gespeeld,rond gerend, geklommen, gebouwd, gesprongen. Allebei hadden ze rode, bezwete koppies...en ze wisten van geen ophouden! Groot drama toen we weg moesten!

's Avonds bij de pizzeria gegeten en zondag naar het Dickens Festijn.
We gingen er met de trein naar toe (dit was de 1e keer voor Sem en Amber!) en daar de drukte in, pfff!!! We hebben bijna 2 uur in de rij gestaan voor we de straten in konden....dat was echt niet leuk! (op de site is te lezen dat er zo'n 160.000 bezoekers waren)Amber vond de verklede mensen wel leuk; Sem vond het helemaal niets. Op zich is het erg mooi: mensen in Dickens-stijl verkleed, die her en der rondliepen: een herder met zijn schapen, een fotograaf, een schoorsteenveger, een tandarts met zijn patient, orkestjes (met oude instrumenten), mini-optochten met oude fietsen, kinderwagens, klederdracht, doedelzakken,..overal koortjes die kerstliederen zongen...personages uit de Dickens verhalen die rondliepen of langs de huizenkanten zaten.

Er was veel te zien en het was mooi, maar veeeeeels te druk, zeker met 2 kleine kids die er helemaal niets van begrepen. We hebben lang niet alles gezien, want de drukte waren we op een gegeven moment echt zat. Met de trein zijn we vervolgens weer terug naar Zutphen gegaan en toen naar huis. Het was in ieder geval een heerlijk begin van de kerstvakantie!

1 opmerking:

Scrapwendy zei

He Jill wat een superleuke foto's heb je op je blog gezet. Vind vooral de rode wangen van je kinders erg leuk om te zien op de springkussens. Heerlijk dat ze zo kunnen genieten hè. Groetjes Wendy.